måndag 7. juni 2010

-to store garnspoler

-det begynner å bli en tid siden (var nok i 2008) jeg bestilte disse garnspolene fra du-store-alpakka :) De var tenkt til å bruke på min mors gamle strikkemaskin. Det ble en genser av farge brun, på den maskinen. Det er nokså tolmodighetsarbeid,når en skal ha raglanarmer, med manuell henting og felling av masker. Så strikkemaskinen står nå godt på mjauritz rommet gitt.
Garnet derimot, er det blitt nokså mange modeller av, som feks, vest, genser, to stk rumpevarmere, skjerf, 5 luer og nå en jakke. Veldigveligveldig, drøyt garn. Denne gangen tenker jeg, å strikke meg en enkel golfjakke. Slik av god gammel årgang, med raglanfelling og slikt. Den her strikke jakken, er pause syslerier fra kjole strikkeriene mine. Den blir nok ferdig en dag,for strikker på pinne 2,5 og det er tynne pinner. Når en ellers gjerne bruker 7 eller 8.

hei så lenge :))

4 kommentarer:

Pinneguri sa...

Tynn alpakka strikka på tynne pinner får jo verdens vakreste drapering, da. Så får det heller bare ta sin tid.
Forøvrig mine farger det, der, turkis og sjokoladebrunt. Ahhhh ...

min-design-strikk sa...

-sant nok, pinneguri :) og ja den turkis og brunfargen der, er riktig så finfine sammen

anne - moseplassen sa...

hm, så du synes strikkemaskin-genser er mer tolmodidighetsprøvende enn å håndstrikke genseren? Mystisk, strikkemaskin er tydligvis ikke den drømmen jeg innbiller meg.

men garnet var gørrlekkert :D

min-design-strikk sa...

hehe,vel nå skal det sies, at den strikkemaskin jeg brukte. Var en skukkelig gammel en,hvor man øker og feller manskene manuelt. Så på raglangenser,tolmodighetsarbeide ja. Skal man strikke et rett stykke,går det susende fort,men annet med fasongstrikkede modeller. Nå finnes der jo jo helt super moderne strikkemaskiner,som programeres. Da går det nok storveist fort vil jeg tro :))